CERCUL VALAHIA
Noutăți
NOU! NOU! NOU! Colegiul Tehnologic Grigore Cerchez București organizează, în perioada martie-mai 2018, CONCURSUL MUNICIPAL VALORI CULTURALE EUROPENE (inclus în Calendarul Activităților Educative Municipale-2018).
Concursul se adresează elevilor din învățământul liceal din municipiul București, având ca obiective:
-aprecierea valorilor diferitelor culturi, contribuind la buna înțelegere a popoarelor europene;
-formarea elevilor în spiritul cetățeniei europene;
-transferul informațional între elevi;
-stimularea creativității, sensibilității, gustului estetic, inițiativei, voinței și atenției;
-dezvoltarea deprinderilor de a lucra în echipă, competențelor digitale și a abilității de comunicare orală și în scris, de formulare și susținere a unui punct de vedere;
-stimularea cooperării între școli în vederea asigurării calității în educație.
Secțiunile concursului sunt:
A.Concurs de prezentări PowerPoint Călători prin Europa / participare directă (9 mai 2018)
B.Prezentare gastronomică Preparate europene / participare directă (9 mai 2018)
C.Concurs de fotografie Magia Europei / participare on-line (aprilie)
D.Concurs de colaje, afișe sau postere Obiceiuri și tradiții europene / participare indirectă (aprilie)
E.Concurs de eseuri Valsând cu Dunărea prin Europa / participare indirectă (martie)
F.Concurs de creație plastică Împreună în Europa / participare indirectă (martie)
Profesorii care doresc să se înscrie la concurs pot solicita acordul de parteneriat, regulamentul concursului și fișele de înscriere la adresa de e-mail: valoriculturale@yahoo.com. Materialele pentru inscriere si regulamentul le puteți gasi și aici
Pe data de 21 septembrie 2017 a avut loc ședința de reorganizare a Cercului de istorie-geografie Valahia, care are în acest an școlar un număr de 58 de membri din clasele a X-a D, a X-a E, a XI-a B, a XII-a A, a XII-a B și a XII-a F.
S-au făcut alegeri pentru stabilirea responsabilităților. Președinta cercului este eleva Mocanu Diana din clasa a XII-a A, vicepreședinți au fost aleși elevii Popa Ricardo (clasa a X-a D), Stoica Ionela (clasa a XI-a B), Haliandrou Eleni (clasa a XII-a B), iar secretar Chiriță Adrian (clasa a X-a D). Elevii coordonatori ai revistei Timp și spațiu sunt Apostol Cătălin (clasa a X-a D) și Andrei Adriana (clasa a XI-a B). Elevii coordonatori ai SITE-ului www.cerculvalahia.ro sunt Hârleșteanu Răzvan, Lifu Cosmin, Silișteanu Alexandru din clasa a XII-a A.
Elevii au propus și activitățile pe care vor să le organizeze în acest an școlar. Întâlnirile cercului vor avea loc în fiecare săptămână, în afara orelor.
Coordonatorul activității cercului este prof. Nedelea Nicoleta-Doina, coordonatorul activităților multidisciplinare prof. Stan Vasilica, iar coordonatorul activităților turistice și gastronomice prof. Petre Daniela.
La ședința cercului a participat și prof. Simina Andora, coordonatorul pentru proiecte și programe educative școlare.
Din acest an școlar, vă invităm să ne urmăriți activitățile pe site-ul cercului www.cerculvalahia.ro, unde găsiți și revista Timp și spațiu.
Activitățile Cercului Valahia pentru anul școlar 2017-2018 le puteți găsi aici
Despre
La data de 1 februarie 2017 a luat ființă Cercul de istorie-geografie Valahia, la care sunt invitați să se înscrie elevii Colegiului Tehnologic Grigore Cerchez.
Inițiatorul proiectului și coordonatorul activității Cercului de istorie-geografie este prof. Nedelea Nicoleta-Doina, d-na prof. Stan Vasilica este coordonatorul proiectelor multidisciplinare, iar d-na prof. Petre Daniela coordonatorul activităților turistice și gastronomice.
În ședința de organizare, componenții cercului au hotărât ca responsabilitatea de președinte să revină elevei Mocanu Diana din clasa a XI-a A, iar cea de vicepreședinte elevului Lifu Cosmin din clasa a XI-a A.
Prin înființarea Cercului de istorie-geografie Valahia se urmărește realizarea unor activități de aprofundare și de dezvoltare a competențelor și abilităților teoretice și practice din domeniile istorie, geografie, discipline socio-umane, turism, gastronomie, dezvoltarea creativității, imaginației și a setei de cunoaștere a elevilor, care, în contextul societății contemporane aflate într-o continuă schimbare, necesită un volum de informații din cele mai variate domenii și perpetua adapatare la nou.
Activitățile cercului urmăresc implicarea activă a elevilor care doresc să gândească și să exprime liber gândirea ecologică, să cunoască și să aprofundeze orizontul local, fenomenele geografice, evenimentele istorice și sunt dornici să realizeze activități care să le formeze mentalitatea civică, spiritul de cercetare, capacitatea de comunicare.
Componenții Cercului Valahia și-au propus ca activități: vizionarea unor filme documentare, organizarea unor expoziții de fotografii, cărți, desene, hărți, organizarea unor concursuri și sărbătorirea unor zile importante din calendarul evenimentelor geografice și istorice, participarea la concursuri, olimpiade școlare și alte evenimente, colecționare de roci, documente, fotografii, hărți, realizarea unor parteneriate, elaborarea unor lucrări despre orizontul local, organizarea și desfășurarea de excursii și drumeții, elaborarea unei reviste.
Întâlnirile membrilor cercului au loc în fiecare vineri, între orele 12-13 pentru clasele care au cursuri după amiaza și 13-14 pentru clasele care au ore dimineața, deci în afara orelor de curs, în cabinetul de geografie, în care a început realizarea unei biblioteci cu cărți de specialitate, ce vor putea fi folosite la desfășurarea activităților.
Așa cum ne-am propus la înființare, la data de 1 iunie 2017 a apărut, pe site-ul https://issuu.com/timpsispatiu/docs/revista_timp_si_spatiu, numărul 1 al revistei Timp și spațiu, ISSN 2559 4516 / ISSNL 2559 4516, revistă a Cercului de istorie-geografie Valahia.
Regulamentul Cercului Valahia-clic aici
Activități desfășurate:
Participare la Concursul multidisciplinar Alexandru Tudor Miu organizat de Liceul Tehnologic Energetic Câmpina (29.03.2017) a elevilor Petruș Ionela-Jesica din clasa a XI-a A cu lucrarea Resursele naturale și dezvoltarea durabilă și Hârleșteanu Răzvan din clasa a XI-a A cu lucrarea Dimensiunea istorică a globalizării, ambele fiind coordonate de prof. Nedelea Nicoleta-Doina.
Participare la Concursul Municipal Primăvară dulce Europeană de la C.T.I.A. Dumitru Moțoc (29.03.2017) a elevilor din clasa a IX-a D: Stan Petrișor - premiul II și Sîrbu Nicoleta - mențiune la secțiunea Expoziție de produse dulci, fiind coordonați de prof. Petre Daniela; Apostol Daniel și El Yazami Ștefania, coordonați de prof. Petre Daniela la secțiunea Prezentări PowerPoint; Chiriță Adrian și Paiu Mihai, coordonați de prof. Nedelea Nicoleta-Doina la secțiunea Prezentări PowerPoint.
Organizarea Concursului de desene, colaje, postere Eu prețuiesc apa și pădurea! (12.04.2017) și a unei expoziții cu lucrările realizate de elevi.
Participare la Simpozionul național interdisciplinar Credință, adevăr, creație în închisorile comuniste organizat de Liceul Tehnologic Dimitrie Gusti București (5.05.2017) a elevelor Mocanu Diana și Stoicescu Camelia din clasa a XI-a A cu lucrarea Experimentul comunist în România, coordonate de prof. Stan Vasilica.
Participare la Concursul de fotografie geografică organizat de Universitatea Valahia din Târgoviște (10.05.2017) a elevului Lifu Cosmin din clasa a XI-a A, coordonat de prof. Nedelea Nicoleta-Doina.
Organizarea Concursului de cultură generală Cultură și civilizație europeană (12.05.2017) cu ocazia Zilei Porților Deschise, la care au concurat echipele claselor a XI-a A (locul III), a XI-a B (locul I), a XI-a C (locul II) și a XI-a F (mențiune).
Participare la Concursul de artă fotografică Magia Zoom organizat de Clubul Copiilor din Târgu Neamț (2.06.2017) a elevului Lifu Cosmin din clasa a XI-a A, coordonat de prof. Nedelea Nicoleta-Doina.
Organizarea Concursului de postere Evenimente care au schimbat lumea în ultimul mileniu (7.06.2017).
Imagini
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |